Rotterdam Architectuurprijs 2021: Stemmen kan nog tot en met 31 mei

Keilepand en Vorm kantoor

Wat is het beste gebouw van Rotterdam? De jury van de Rotterdam Architectuurprijs 2021 heeft 10 projecten geselecteerd die kans maken. In tien korte reportages hebben wij de gebouwen in beeld gebracht. Ook spreken we de architecten en de gebruikers. Het Keilepand in het M4h-gebied en het Vorm Kantoor in de Schiehaven maken kans op de prijs.

Keilepand: Pakhuis uit 1922 in Makers District werd verbouwd tot activity-based verzamelgebouw waarvan de gebruikers – van bierbrouwer tot IABR – de toekomst vormgeven.

Vorm Kantoor Rotterdam: Monumentaal gebouw van Hugh Maaskant werd getransformeerd tot kantoor met toevoeging van 800m2 extra vloeroppervlak via een plug-in optopping.

Stemmen
Van 28 april tot en met 31 mei kan iedereen stemmen op de tien gebouwen die kans maken op de prijs. Ook de beste stem-motivatie ontvangt een erkenning. De 8 video’s van de andere projecten zijn hier te bekijken.

De Rotterdam Architectuurprijs is een prijs voor het team van ontwerper, opdrachtgever en bouwer en is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam. Bovenstaande reportages kwamen tot stand in opdracht van AIR Rotterdam.