2000ste 010nu: De meest bekeken OPEN Rotterdam reportages

OPEN Rotterdam neemt vandaag de tweeduizendste 010nu-uitzending op. Een mooie mijlpaal die we niet zomaar voorbij kunnen laten gaan. Daarom blikken we vandaag terug op tien van de beste én meest bekeken 010nu-items ooit.

Snelheidsduivel in spidermanpak
Hij is inmiddels met recht een bekende Rotterdammer: de snelheidsduivel die in zijn Spidermanpak door de Rotterdamse straten scheurt. Maar wie is toch de man achter dat pak? Wij zochten hem in 2020 op in The Poké Box, waar hij als kok werkt.

Ezki’s Schoolleven
In 2017 maakten wij de serie ‘Ezki’s Schoolleven’. De serie volgde scholier Ezki over zijn avonturen op school en bereikte meer dan een miljoen views op YouTube en Instagram en liet het aantal abonnees op het YouTube kanaal van OPEN Rotterdam meer dan verdubbelen. ‘Ezki’s schoolleven’ werd dan ook geheel terecht genomineerd voor een Veed Award.

Woonprotest loopt uit de hand
Het Woonprotest van oktober 2021 en het optreden van de politie riep na afloop veel vragen op. Tijdens de protestmars is de grote groep demonstranten in tweeën gesplitst, waarna de demonstratie escaleerde. Wij waren als enige omroep live bij het protest aanwezig

Judeska zet Rotterdam op z’n kop
Met de première ‘Van je familie moet je het hebben’ in 2016 zette Judesaka het centrum van Rotterdam op z’n kop. Niet lopend, maar in een Rolls Royce met een heuse motorgang kwam Judeska naar de Kruiskade. Allemaal vrienden, vriendinnen en zelfs een ex van de Antilliaanse schoonheid. Onder meer Gerard Joling, Timor Steffens, Eljero Elia en nog meer BN’ers kwamen langs.

De grote windmolens op de A15
Wie in 2015 wel eens over de A15 richting de Maasvlakte heeft gereden, moet ze nog wel herinneren: de grote windmolens. Ze waren heel milieuvriendelijk, maar maakten veel herrie en waren voor een stad veels te groot. Daarom bedacht het bedrijf The Archimedes een oplossing: de windwokkel.

In de studio met Zoey Livay
In 2019 volgden wij de Rotterdamse Zoe Livay, die in datzelfde jaar mee deed aan The Voice of Holland. Naast zangeres is zij ook MC in onder andere de Suicide club. “Mensen kennen mij misschien van The Voice of gewoon van mijn gekleurde haren in de stad.”

Boerenprotesten een ver van je bed show? Of niet?
Kan de stadse mens uit Rotterdam begrijpen waarom de boeren protesteren? Of is het een ver-van-je-bedshow? Om daarachter te komen verliet OPEN-verslaggever Lauren de stad en reisde naar de Achterhoek. Daar wonen boer Henk Oonk en Rutger van Lier, beide actievoerders.

Gilles en Fie en hun 200 kaarten
Gilles en Fie waren in 2020 70 jaar getrouwd. Dochter Elly deed een oproep op Facebook om haar ouders een kaartje te sturen, omdat ze het door de corona maatregelen het jubileum niet uitgebreid kunnen vieren. Daar werd massaal gehoor aan gegeven en ze hebben meer dan 200 kaarten ontvangen. Wij gingen langs bij het gelukkige stel om ze te feliciteren.

Nizar el Manouzi: De Rotterdamse duizendpoot
Hij volgde twee studies, acteerde in speelfilms en series en probeerde tussendoor ook nog wat terug te doen voor de maatschappij. De Rotterdamse Nizar el Manouzi is wat je met recht een bijzondere student kan noemen. We liepen mee met deze bijzondere duizendpoot uit Rotterdam-Prinsenland om te zien wat hem drijft.

De unieke voetballer Jeand Doest
Jeand Doest is een unieke voetballer uit Rotterdam-West. Jeand, destijds 27, was in 2016 wereldkampioen straatvoetbal en de pannakoning van de wereld. Wij spraken met hem net nadat hij teruggekeerd was uit India, waar hij samen speelde met wereldsterren zoals Paul Scholes en Ronaldinho.