21-jarige Valentijn runt Aziatisch restaurant op Witte de Withstraat: ‘Laat mij dat maar doen’

Valentijn Roepel is met zijn 21 jaar waarschijnlijk de jongste ondernemer van de Witte de Withstraat. Op de maandagen zit de Rotterdammer weer in de schoolbanken, maar de rest van de week runt hij GoGo Noodles. Het restaurant opende in maart haar deuren.

‘Laat mij dat maar doen’
Valentijn rolde tijdens zijn stage bij een investeerder in het ondernemerschap. Het pand stond leeg en de investeerder was op zoek naar een invulling. “Ik bedacht me: waarom ga ik hier niet iets mee doen?” vertelt Valentijn. “Toen ben ik bij wijze van terug gerend naar het kantoor en heb de deur opengegooid en gezegd: ‘Laat mij dat maar doen.’”

De investeerder gaf de toen nog twintigjarige Valentijn een kans. “Ik stopte met mijn studie, maar mijn ouders zeggen liever dat ik mijn studie heb gepauzeerd.” Binnen een paar maanden toverde hij het lege pand om tot een restaurant. Inmiddels heeft de jonge ondernemer zijn studie hervat op maandag. De rest van de week is hij bezig met het restaurant.

Het concept van GoGo Noodles is een invulling die Valentijn zag binnen de fastfoodindustrie. “Er zijn veel fastfoodketens, maar ik vind dat fastfood nu best verzadigd is. Ik zag daar een kans. Kan ik niet een nieuw idee inbrengen?” Door zijn reizen naar Japan en zijn passie voor koken kwam hij op het idee iets met Aziatisch fastfood te doen.

Op je bek gaan
Het ondernemen is nieuw voor hem en gaat dan ook niet zonder slag of stoot. “Ik heb echt wel momenten gehad dat ik met mijn handen in mijn haren zat en dacht: ik heb helemaal geen idee wat ik aan het doen ben; ik hoop niet dat iemand dit ziet”, vertelt Valentijn lachend. Toch doet hij niets liever: “Je gaat een paar keer op je bek en soms heb je een hele dure leerschool, maar uiteindelijk komt het vanzelf goed.”

Zijn grootste tips voor jonge ondernemers is om ervoor te zorgen dat de cijfers kloppen. “Je cijfers en administratie moeten kloppen voordat je open gaat. Dat zeg ik uit eigen ervaring, want dat is één van mijn grootste fouten die ik gemaakt heb,”vertelt Valentijn. “Als je eenmaal open bent, dan komt er zoveel over je heen dat je daar bijna geen tijd meer voor hebt.” Hij maakte deze fout zelf en ervaarde de consequenties ervan. “Dan merk je dat je aan het dweilen bent met de kraan open. Dus zorg dat je cijfers goed zijn, wees niet bang om fouten te maken en zoek altijd naar een oplossing.”

Bouwen en dromen
De jonge ondernemer benoemt eerst hoe een vol terras hem het meest trots maakt, maar komt hier later op terug. “De verandering is het allerleukste”, vertelt hij. “De zaak ziet er compleet anders uit, het menu is anders. Het bouwen aan mijn onderneming vind ik het leukste. De vooruitgang die we boeken, daar ben ik het meest trots op.” Momenteel is zijn droom om de zaak af te maken en te laten draaien. “Maar als ik groter droom, dan heb ik over tien jaar het liefste dertig zaken.”