25 jaar citydressing

‘Op autonome manier een event, festival of themajaar communiceren zonder taal te gebruiken’, dat is wat Madje Vollaers van Studio VollaersZwart onder citydressing verstaat. In de praktijk zijn dat onder andere de vlaggen op de Erasmusbrug tijdens Rotterdam Viert De Stad, de strepen op de Euromast voor de Jean Paul Gaultier expo in de Kunsthal en de roze stippen tijdens Wereld Van De Witte De With geworden.

Al deze creaties komen uit de koker van Madje en Pascal die al 25 jaar de stad Rotterdam als hun canvas gebruiken. ‘Rotterdam is een playground voor ons om te oefenen. We hadden alle gebouwen tot onze beschikking’, legt Pascal trots uit. Madje vult aan: ‘Rotterdam voelt als een warm bad. De stad heeft citydressing omarmt, dat zou nergens anders in Nederland kunnen. We zijn met de stad meegegroeid’.

Vollaers en Zwart zijn niet alleen zakelijke en creatieve partners, ze vormen ook een liefdesstel. Op het terras van Villa Zebra in Feijenoord, hun enige vaste kunstwerk, proberen ze uit te leggen wat hun geheim is. ‘Volgens mij zijn we best schizofreen, qua werk kan het dak eraf gaan. Als we dan gaan lunchen zijn we weer een gemoedelijk stelletje. Als we weer terug zijn, gaat het dak er weer af. De buitenwereld snapt dat niet. En dat is misschien ook wel de bedoeling dat het een mysterie moet blijven’, aldus Madje.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat