25 jaar Conny Janssen Danst: “Nooit verwacht dat het zo ver zou komen”

Conny Janssen Danst bestaat 25 jaar en dat wordt vanaf morgen gevierd met een speciale voorstelling in de Schouwburg. Ter ere van dit jubileum kijken we met Conny Janssen terug naar de afgelopen 25 jaar, en naar de roots van het begin van haar succesvolle dans- en choreografie carrière.

Ze begon 25 jaar geleden als choreograaf, en nu is Conny Janssen Danst een waar huis van de dans waar jonge talenten een kans krijgen. “Nooit verwacht dat het zo ver zou komen”, aldus Conny Janssen zelf in de Onderzeebootloods, die ze zelf een warm hart toedraagt omdat het volgens haar de meest bijzondere plek is waar ze ooit een stuk heeft gemaakt.

Maar voor haar roots moet men echt terug naar het oude Franciscuscollege aan de Beukelsdijk (tegenwoordig Het Lyceum). Al is daar niet per se haar passie voor dansen ontstaan: “Sterker nog, als puber stopte ik met dansen. Ik ging sporten, en nog heel wat andere dingen er bij doen. Pas later kwam ik toch weer terug bij dansen omdat mij dat het beste lag.”

En het dansen levert nog steeds complimenten op van docenten van vroeger, zo ook haar oude Geschiedenisdocent meneer Putman: “Sinds 1992 stuur ik hem al uitnodigingen om te komen, en zo probeer je toch wat terug te doen voor mensen die veel voor je hebben betekend.”

Maar toch, ondanks alles, wil de geboren en getogen Rotterdamse in Conny Janssen de stad beslist niet verlaten. “Heel simpel, dit is gewoon mijn stad. Hij is soms mooi, soms lelijk, maar ik wil er wel alles aan doen om deze stad verder te helpen en wat bij te dragen.”


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat