39 teams halen finish bij 48 Hour Film Project Rotterdam

Ruim 850 deelnemers gingen vrijdag een pittige uitdaging aan tijdens het 48 Hour Film Project Rotterdam. In 48 uur moesten zij een korte film schrijven, filmen en monteren. Van de 44 deelnemende teams leverden 39 teams een film in bij de wedstrijdleiding. 5 teams kwamen te laat.

Tijdens de vijfde editie van de Rotterdamse filmwedstrijd werden diverse bijzondere Rotterdamse locaties gebruikt, zoals Poppodium Bird, Miniworld Rotterdam en het dak van gebouw De Coopvaert. Ook maakten diverse bekende namen hun opwachting in verschillende producties. Acteurs als Martin van Waardenberg, Richard Groenendijk, John Buijsman, Joep Sertons en Birgit Schuurman strijden om de prijzen voor beste acteur en actrice.

De prijsuitreiking van het 48 Hour Film Project Rotterdam vindt aanstaande zaterdag plaats in de grote zaal van LantarenVenster. Dan wordt de winnaar van het festival bekend gemaakt. De winnende film verdient een geldprijs van 1500 euro en mag in maart 2017 deelnemen aan de Wereldfinale van het 48 Hour Film Project in Amerika.

In het najaar worden de korte films van de Rotterdamse editie van het 48 Hour Film Project uitgezonden op OPEN Rotterdam.