4000 jonge Rotterdammers krijgen steuntje in de rug

Om jonge Rotterdammers gelijke kansen te kunnen bieden, krijgen ouders van 4000 kinderen in Rotterdam 500 euro per jaar. Dit bedrag is bedoeld om te besteden aan schoolspullen zoals boeken, een laptop of een fiets waarmee de kinderen naar school kunnen.

Het zogenaamde jeugdtegoed was een initiatief vanuit D66. “Het jeugdtegoed is er om de achterstand te verminderen van jonge Rotterdammers die in arme gezinnen opgroeien. Zo brengen we gelijke kansen voor iedere Rotterdammer een stapje dichterbij”, aldus D66-raadslid Nadia Arsieni.

Op dit moment krijgen slechts gezinnen het jeugdtegoed wanneer zij een inkomen hebben tot 110% van het wettelijk sociaal minimumloon. Dit terwijl de drempel voor de gezinnen die daar net buiten vallen veel hoger is om rond te kunnen komen.

Spelbreker corona
De corona crisis heeft de situatie voor arme gezinnen niet makkelijk gemaakt: “Door de crisis kunnen kinderen minder goed meedoen op school en in hun vrije tijd. Het is ontzettend belangrijk dat zij een steuntje in de rug krijgen. Het jeugdtegoed is daarvoor een oplossing ”, zegt de raadslid.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat