49 Rotterdamse initiatieven krijgen subsidie vanuit CityLab010

Gemeente Rotterdam geeft subsidie aan 49 Rotterdamse initiatieven die zich hebben aangemeld voor Citylab010. Uit 150 aanmeldingen zijn door een stadsjury de beste initiatieven gekozen die bijdragen aan een beter, mooier en sterker Rotterdam. In totaal gaat het om 3 miljoen euro subsidiegeld dat verdeeld wordt onder de geselecteerde initiatieven.

Er gaat dit jaar onder andere geld naar Met Floating Students, een nieuw drijvend woonconcept op het water. De jury noemt dit initiatief vernieuwend: “Het is door studenten zelf bedacht en niet door ontwikkelaars en investeerders”. Ook een initiatief dat aandacht geeft aan inclusie krijgt een bijdrage om de plannen te realiseren. Zo organiseert de KinderCoPoli een uniek combinatiespreekuur voor zieke kinderen, waarbij er ook wordt gekeken naar factoren die latere gezondheid beïnvloeden, zoals beweging, ontspanning en voeding. Een initiatief waar duurzaamheid en werkgelegenheid samenkomt en dat kan rekenenen op subsidie is project WEAR. De initiatiefnemers willen investeren in een inclusieve arbeidsmarkt met gelijke kansen in een duurzame wereld.

Tekst gaat verder onder video

De wildcard gaat dit jaar naar Urban Sun, een initiatief van Studio Roosegaarde. Zij hebben een installatie met UV-licht ontworpen dat virussen doodt. “Wij willen door deze innovatie tonen hoe Rotterdam een veiligere plaats kan creëren waar bewoners zich vrij kunnen blijven bewegen”, schrijft Urban Sun. De jury beschouwt dit initiatief als de ultieme Wildcard: “We zijn ervan overtuigd van de grote impact die dit initiatief kan hebben op een open dialoog in Rotterdam ten tijde van de pandemie”.