5 alternatieve bezigheden voor de brei-oma’s van Granny’s Finest

Slecht nieuws voor de breiende oma’s van Granny’s Finest: het bedrijf heeft faillissement aangevraagd. De sociale onderneming startte in 2011 in Rotterdam Ommoord. Een klein clubje bejaarde dames werd gezellig bij elkaar gezet om hippe sjaals en mutsen te breien, ontworpen door jonge designers.

Het bedrijf groeide in no time uit tot een succesvolle onderneming. Vorig jaar breidden zo’n 800 oma’s aan de collectie, die onder meer bij de Bijenkorf te vinden is. Maar volgens het bestuur van Granny’s Finest is het financieel toch niet langer haalbaar om door te gaan.
Om te voorkomen dat de granny’s in een zwart gat vallen, hebben wij 5 alternatieve bezigheden om achter de geraniums weg te blijven.

1. Huur een scootmobiel en trek erop uit
Niets is zo leuk als toerist spelen in eigen stad. Maar dat kan wat lastig zijn als je slecht ter been bent. Gelukkig is daar een oplossing voor. Bij Wilskracht Werkt kun je namelijk een scootmobiel huren voor een dag(deel). Hoe dat werkt? Check het in dit item:

2. Hondjes uitlaten
Er zijn genoeg honden met hardwerkende baasjes, die het grootste deel van de dag alleen thuiszitten. Ze staan te springen om contact en beweging. Laten dat nou net twee ingrediënten zijn waar ook de granny’s behoefte aan hebben. Via www.hondjeuitlaten.nl kunnen ze op zoek naar een viervoeter in de buurt.

3. Zoek een buddy
Het idee van een buddy is dat je als vrijwilliger een vast maatje krijgt, die je een jaar lang sociaal-emotionele ondersteuning biedt. Buddyprogramma’s zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je vluchtelingen helpen bij het leren van Nederlands, een luisterend oor bieden aan zieke of eenzame mensen of kinderen leren lezen, zoals ze in het Rotterdamse Leespaleis doen:

 

4. Koken voor de buren
Oma’s die graag in de pannen roeren, kunnen zich aanmelden als thuiskok op www.thuisafgehaald.nl. Hoe het werkt? Keukenprinsessen bieden gerechten en leftovers aan op de website, waar hardwerkende buurtgenoten met weinig tijd maar wat graag gebruik van maken. Zij kunnen hier een portie eten bestellen en komen dat vervolgens bij je afhalen.

5. Ga op toneelles
Toneel spelen is iets voor alle leeftijden en de manier om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. Bovendien houdt het je scherp en fit en kom je in contact met veel verschillende mensen. Bejaarden die last van plankenkoorts hebben, kunnen zelf een voorstelling bezoeken. Oudfit bijvoorbeeld, dat gaat over ouder worden en de gebreken die daarmee gepaard gaan:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat