5e editie Stadmakerscongres groot succes

Afgelopen vrijdag was de 5e editie van het Stadmakerscongres in de Rotterdamse Schouwburg. Anno 2018 gaat de stadsontwikkeling in een razend tempo door en op dit congres kwamen Rotterdammers bij elkaar om mee te denken over de toekomstige ontwikkeling van onze stad.

Zo zijn er naast ambtenaren ook genoeg architecten, studenten en andere geïnteresseerden die op een bepaalde manier een band hebben met de stad. “Want als geboren en getogen Rotterdam ben je eigenlijk sowieso een stadmaker”, zo zegt Giovanni die als trainee voor de gemeente Rotterdam werkt.

Ook zijn er vele vertegenwoordigers van de vele stadslabs, die naast lezingen ook vele workshops kunnen volgen: “We hadden net vooral een discussie over het rendabel houden van stadslabs en hoe we de Maashaven bijvoorbeeld schoon kunnen houden”, zo zegt Sander Hazevoet van Stadslab Maashaven, terwijl Talea Bohlander van Stadslab Cool-Zuid toevoegt: “We hebben de afgelopen jaren enkele projecten uitgevoerd om onze wijk groener te maken. Dat is gelukt en nu zijn we met partijen bezig om de volgende stappen te zetten.”

Aan het einde van het congres was er, naast de afsluitende borrel, ook een afsluitende toespraak van Ahmed Aboutaleb met als speciale gast de Brits-Ghanese toparchitect David Adjaye: “Zijn boodschap vond ik het mooist”, zo zegt Talea: “Dat we uiteindelijk moeten beginnen bij de kinderen en daarmee de stad verder kunnen brengen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter