71 jaar vrijheid in Nederland

Het is het weer feest, iedereen staat gezamenlijk stil bij de vrijheid die wij genieten. Door heel Rotterdam wordt deze vrijheid gevierd, dit is namelijk misschien wel het belangrijkste dat wij als Nederlanders hebben. In Rotterdam is er vandaag alles te doen. Van het grote Bevrijdingsfestival in het Euromastpark tot aan kleinere evenementen in de wijk. Hier volgt een overzicht van leuke activiteiten in Rotterdam:
Traditiegetrouw is het gratis grote Bevrijdingsfestival tussen 12:30 en 23:00 uur in het Euromastpark. Dit jaar kun je er weer genieten van muziekoptredens van artiesten als Kraantje Pappie en Roog & MC Roga. Daarnaast zijn er andere activiteiten als speeddaten met veteranen, workshops en een verhalen bazaar.

Bij het Excelsior stadion van Excelsior op Woudestein is vanaf 14:00 uur de tweede editie van het Liberty festival. Met vele danceacts kun je er de benen onder je lijf vandaan dansen.

BevrijdingsFLOW om 20:00 uur in Theater Islemunda is een literaire theatershow en is het begin van de Rotterdamse Vrijheidsmaand. Samen met o.a. Theater Zuidplein, Bibliotheek Rotterdam, Islemunda, podium van IJsselmonde, R3C Gaming, Projectbureau 014, Vrijdagmiddag Couscous en nog vele andere geven wordt er invulling aan deze maand gegeven.

Op zoek naar leuke tweedehands spulletjes? Op de Binnenrotte, het Noordplein en in Hoogvliet kun je vandaag terecht voor vlooienmarkten.

Op verschillende locaties in Rotterdam kun je terecht in Open Joodse Huizen. Hier staan de verhalen van Joodse Rotterdammers tijdens en na de Tweede Wereldoorlog centraal. In Huizen van de Razzia wordt verteld over de grote razzia van november 1944, waarbij meer dan 50.000 Rotterdamse mannen werden weggevoerd. Kijk voor het programma op http://www.openjoodsehuizen.nl/search/3415/nl