8-jarige Sophie zamelt mobieltjes en cartridges in voor het goede doel

Oude mobieltjes en lege cartridges die liggen te verstoffen, kunnen weggegooid worden, maar ook gegeven worden aan het goede doel. Stichting United 010 zamelt samen met Sophie de Bruijn (8) uit Overschie deze producten in om gorilla’s in Afrika een beter leven te geven.

“Sophie is een echte dierenliefhebber. Alle goede doelen wat dieren betreft wil zij het liefst steunen,” aldus United 010. De 8-jarige heeft gevraagd aan de stichting om haar te helpen met dit initiatief, zodat er ‘veel mensen bereikt kunnen worden’.

Het project om deze producten in een box te sparen heeft de dierenliefhebster gezien in de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp en is samen met haar moeder aan de slag gegaan om dit zelf te realiseren.

Coltan

De mobieltjes worden hergebruikt of coltan wordt eruit gehaald. Coltan zit in sommige delen van Afrika in de grond, daardoor worden de bomen in het regenwoud gekapt. Door deze producten in te zamelen, hoeven er minder bomen gekapt te worden. Afgelopen donderdag was het dan zover en is de actie van start gegaan. Sophie gaat net zo lang door totdat de apen gered zijn.

De oude mobieltjes en lege cartridges kunnen ingeleverd worden bij United 010 aan de Delftweg 46.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat