Aandacht voor zorg en welzijn tijdens North Sea Round Town

North Sea Round Town is de voorloper van het North Sea Jazzfestival in Ahoy en organiseert van 23 juni t/m 15 juli 2018 meer dan driehonderd concerten op ruim honderd verschillende locaties in Rotterdam.

Als culturele en muzikale gids is het fringe festival ook maatschappelijk betrokken bij Rotterdam. Met bijzondere concerten vol jazz, blues, soul, funk, hiphop, pop, wereldmuziek, improvisatie en crossover wil North Sea Round Town graag haar kennis delen die zij als festival heeft opgedaan in de maatschappelijke- en zorgsector. Om cultuur, welzijn en zorg bij elkaar te brengen verzorgt North Sea Round Town daarom evenementen in ziekenhuizen en zorginstellingen en werkt het fringe festival samen met vluchtelingenorganisaties en jeugdwerkers.

Om senioren van muziek te laten genieten organiseert North Sea Round Town al enige jaren buurtconcerten in verzorgingshuizen, met live optredens in ‘de huiskamers van de wijk’. Dit jaar worden maar liefst twintig van deze concerten gegeven op diverse locaties.
Nieuw dit jaar is de samenwerking met het Sophia Kinderziekenhuis. Op 11 juli zullen tien chronisch zieke kinderen in de leeftijd van 3 t/m 18 jaar hun verhalen terug horen in een lied, speciaal geschreven door de Rotterdamse Spoken Word Artist YMP.

Ook het oogziekenhuis Rotterdam doet dit jaar voor het eerst mee. In de tuin van het ziekenhuis wordt een bijzonder klankconcert gegeven. Hierbij worden bezoekers – met en zonder visuele beperking – geblinddoekt om ‘als gelijkgestemden’ muziek te ervaren zonder daarbij iets te kunnen waarnemen.

Samen met verschillende initiatieven voor vluchtelingen en statushouders verzorgt het festival dit jaar voor het eerst een gevarieerd muziekprogramma. Het festival brengt een bont gezelschap samen van topmusici, bestaande uit ‘nieuwe’ Nederlanders (statushouders, vluchtelingen met een tijdelijke status en asielzoekers in Rotterdam) en gevestigde Nederlanders.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter