Aankomst Ever Alot, grootste containerschip ter wereld 17.00 uur verwacht

Schepenliefhebbers kunnen de Ever Alot bij zien binnenkomen: de aankomst van het grootste containerschip ter wereld in de Rotterdamse haven staat voorlopig gepland voor vrijdagavond 12 augustus om 17.00 en 17.30 uur ligt hij voor de kant in de Amazonehaven. De locatie van het schip kun je hier live volgen.

Het schip heeft een capaciteit van 24.004 TEU. TEU is de aanduiding voor de afmetingen van containers (6,10 meter lang, 2,44 m breed en 2,59 m hoog). Daarmee kan de Ever Alot net iets meer vervoeren dan de Ever Ace (23.992 TEU) en is het vaartuig officieel het grootste containerschip ter wereld. Het vaartuig is het best te spotten langs de Missouriweg of bij snackbar het Balkon van Europa.

Mediapartner Rijnmond gaat in op de vraag of de overbelaste haven wel te wachten op het grootste containerschip ter wereld. Lees daar hier meer over.

Ga jij de aankomst bekijken? Of rij jij er morgen even langs? Deel met ons jouw mooiste foto’s en video’s en zie ze terug op onze socials en natuurlijk op tv. Delen kan door te mailen naar [email protected] of te reageren op onze socials.