Aboutaleb gaat officieel nog zes jaar door als burgemeester

Burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat vandaag officieel nog zes jaar door als burgemeester van de gemeente Rotterdam. Anders dan bij zijn tienjarige jubileum in de stad vorig jaar, is het nu wél duidelijk dat de burgemeester nog eventjes doorgaat. Afgelopen jaar stemde de gemeenteraad in met nog een extra, derde termijn voor Aboutaleb, zijn huidige termijn zou in 2021 verlopen.In december stemde de raad voor zijn herbenoeming. Bij zijn herbenoeming zei Aboutaleb dat hij wilde blijven, omdat hij onder andere nog een aantal grote projecten wilde afmaken, waaronder Feyenoord City.

In de Rotterdamse geschiedenis is Aboutaleb, samen met oud-burgemeester Bram Peper, tot zover de enige die meer dan twee termijnen als burgemeester volmaakt. Toch ging de gemeenteraad unaniem akkoord met het derde termijn van de burgemeester. Ook de Rotterdammers lieten bij het begin van zijn derde termijn weten dat zij een paar jaar Aboutaleb zeker zien zitten.

Vorig jaar, bij het tienjarige jubileum, maakte OPEN Rotterdam de volgende reportage, waarin verschillende Rotterdammers, binnen en buiten de politiek, aan het woord kwamen over hun burgemeester.