Aboutaleb kondigt noodpakket maatregelen aan tegen verspreiding coronavirus

Heel de wereld is in de ban van het coronavirus, en in Rotterdam is dit niet anders. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, zijn door het kabinet aangescherpte maatregelen ingevoerd. Burgemeester Aboutaleb tekende gisteravond een noodverordening, waarmee de maatregelen nu ook voor Rotterdammers gelden.
Dat betekent dat Rotterdammers zoveel mogelijk moeten thuisblijven. Daarnaast zijn evenementen met een vergunnings- en meldplicht verboden tot 1 juni 2020. Dat geldt ook voor samenkomsten van minder dan 100 mensen, al is er een uitzondering gemaakt voor gemeenteraden.

Voor begrafenissen en bruiloften geldt dat er maximaal 30 personen mogen zijn, maar alleen als zij 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Alle overige adviezen en voorschriften blijven tot 6 april van kracht, ook de sluiting van scholen.

‘Ik roep alle Rotterdammers op toch vooral thuis te blijven, sociale contacten te mijden, de 1,5 meter in acht te nemen. Het voorkomen van verdere verspreiding van het virus is ons doel. Spreek elkaar daar ook op aan en houd rekening met elkaar. Houdt u zich niet aan de maatregelen, dan zullen onze handhavers op straat u daarop aanspreken en u wijzen op uw verantwoordelijkheid’, aldus Aboutaleb.

Eerdere maatregelen
Enkele weken geleden waren er al andere maatregelen aangekondigd. Mensen werden opgeroepen om geen handen te schudden, thuis te blijven bij milde verkoudheidsklachten en zo veel mogelijk vanuit huis te werken. Bovendien moet iedereen regelmatig twintig seconden lang zijn of haar handen wassen, hoesten of niezen in de elleboogholte en uitsluitend gebruik maken van papieren zakdoekjes.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat