Aboutaleb wil burgemeester van Rotterdam blijven

Ahmed Aboutaleb gaat op voor zijn derde termijn als burgemeester van Rotterdam. Dat maakte de politicus van de PvdA woensdagmiddag bekend. Aboutaleb zei al een langere tijd dat hij zijn beslissing over het burgemeesterschap aan het einde van 2019 zou delen.
Aboutaleb is sinds januari 2009 burgemeester van Rotterdam. Zijn tweede termijn loopt in 2021 af. Als Aboutaleb opnieuw wordt gekozen zal hij tot 2027 burgemeester van de stad zijn.

De burgemeester kwam op zijn vijftiende naar Nederland. Het Nederlands leerde hij in buurtcentra in de wijk Molenwijk. Als snel rondde hij een lts-, mts- en vervolgens een hts-opleiding af. Vanuit de journalistiek en voorlichting belandde hij in 2004 in de politiek. Hij werd in dat jaar namens de PvdA wethouder in Amsterdam. In 2007 werd Aboutaleb staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in 2009 werd hij dus burgemeester van Rotterdam.

Eerder dit jaar schreven journalisten Elisa Hermanides en Ruben Koops een biografie over Ahmed Aboutaleb. Hierin maken zij de balans op van de tien jaar dat Aboutaleb burgemeester van Rotterdam is. Ook beschrijven de schrijvers van het boek ‘Ahmed Aboutaleb: Overal de eerste’ de weg die de politicus heeft afgelegd voordat hij in 2009 burgemeester werd.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat