Achter de schermen op de Dag van de Bouw

Hij werkte ooit op de Holland Amerika Lijn en binnenkort keert hij terug naar de poorten van Rotterdam. In het kader van ‘DE DAG VAN DE BOUW’ nemen wij samen met oud HAL medewerker Theo Sjoerdmans en andere toekomstige bewoners een kijkje achter de (bouw) schermen van het Boston & Seattle complex op de Wilhelminapier.

In maart 2017 zal de bouw van de twee woontorens Boston & Seattle afgerond zijn. De gebouwen, die naar de loodsen zijn vernoemd, hebben 23 verdiepingen, 1440 m² voor winkels en horecagelegenheden en 220 koop- en huurappartementen. Theo Sjoerdsma is één van de gelukkigen, die een appartement heeft weten te bemachtigen, dankzij stichting Hal Wonen.

Sinds 2006 weet Theo dat hij gaat wonen in één van de woontorens. Hij heeft vanaf die tijd nagedacht over de inrichting en zelfs een maquette gemaakt naar aanleiding van de bouwtekeningen. Na tien jaar mag hij dan eindelijk voor het eerst de woonruimte bekijken.

Stichting HAL Wonen is onderdeel van het pensioenfonds HAL en biedt deelnemers van het pensioenfonds de mogelijkheid zich te vestigingen in toren Seattle. Daarbij creëren ze ook een sociëteitsruimte. Het fonds wilde iets terugdoen voor pensioenhouders. Deze ruimtes moeten bovendien sociaal isolement voorkomen. Een plek om bij elkaar te komen ze hun ervaringen kunnen delen met de jongere generaties.