Activist Akef reclaimt Rotterdam met vreedzaam protest tegen racisme in Rotterdam

In 2021 volgden we Akef Ibrahimi tijdens zijn eerste (zelf)georganiseerde protest. In de tussentijd is hij actief betrokken gebleven met het bouwen van community en protesteren tegen onrecht in zijn leefomgeving en de rest van de wereld. Daarbij blijft hij altijd positief. Zondag 22 januari sloot Akef aan bij de demonstratie tegen racisme en fascisme, Reclaim Rotterdam, opgezet naar aanleiding van de racistische leuzen die geprojecteerd werden op de Erasmusbrug.

‘‘Protesteren betekent voor mij heel veel, aan de ene kant lobby je richting de overheid of gemeente, aan de andere kant kom je samen met mensen en voel je support. Solidariteit opbouwen doet de hele maatschappij goed’’, aldus activist Akef Ibrahimi. ‘‘Ik houd het protesteren graag positief, ondanks de negativiteit waar we tegen protesteren. Met dit soort conflicten komt groei en ik hoop dat meer mensen hun boosheid uiten zodat we met meer mensen kunnen protesteren’’, voegt Akef toe.

Midden 2020 werd het Akef iets te veel en zat hij tegen een burn-out aan. Nu is hij nog steeds wel erg betrokken als activist, maar probeert hij hierin meer balans te houden. Ook zoekt hij veel naar de positieve energie die het protesteren met zich meebrengt.