Adem in, Adem Zuid | Veerkracht010 #9

Adem in, Adem Zuid

“Adem in, adem Zuid!” is het motto van brigadier Stephan von Michaëlis. Dat kun je best zeggen als je al 25 jaar actief bent (geweest) in de buurten Tarwewijk, Bloemhof, IJsselmonde, Charlois en nu het gebied Zuidplein, waar hij ook veel heeft zien veranderen. Met zijn blauwe bloed en familie is Stephan waakzaam en dienstbaar aan Rotterdam en haar Rotterdammers.
24/7.

Op zijn mountainbike houdt hij een waakzaam oog op de buurt en haar bewoners. Als agent biedt hij ook een luisterend oor en geeft advies. Stephan is persoonlijk betrokken en gaat door het vuur voor wijkbewoners die het moeilijk hebben. Wat houdt hem veerkrachtig en welke tips heeft hij voor jou?

Veerkracht010
Maandag 1 juni, op 2 de Pinksterdag, begon bij OPEN Rotterdam de programmaserie ‘#VEERKRACHT010-het verhaal van Rotterdam’. De serie gaat over de veerkracht van Rotterdam en haar inwoners.

Wat is anno 2020 nu die typische Rotterdamse veerkracht? In tien portretten vertellen we het verhaal van Rotterdam. Gewone Rotterdammers als Sayen, Hans, Pup, Marjet, Fahd, Sharif, Heleen, Ziya en Miranda,
vertelden hun eigen verhaal over veerkracht. Over tegenslag en weer doorgaan. Met een gouden tip voor ons allemaal hoe wij veerkrachtig kunnen blijven. Voor nu en voor later.

Nu krijgt deze serie in het najaar een tweede vervolg. Gaat het zien!