[ADV.] Stadmakers: Gebied Maassilo in ontwikkeling

Rotterdam-Zuid is hot! Verschillende partijen zien de potentie van dit deel van de stad waardoor er ontzettend veel wordt ontwikkeld. De Maassilo huist verschillende bedrijven en staat op een geweldige locatie; tussen Charlois en Feyenoord in. In deze reportage spreken we met Teun de Booij van Dit is Zuid, Andriena Lushtaku, projectmanager gemeente Rotterdam voor Charlois/Maashaven en Ashley Nijland, van de culturele hotspot RAAF.

“Hier zie je toch prachtig de Rotterdamse haven geschiedenis,” vertelt Ashley Nijland. Belangrijk voor dit mooie uitzicht zijn de elevatoren. “Stel je voor dat je hier een podium van kunt maken, met dit stadsgezicht.”

Ook Teun de Booij, ziet potentie. “Deze plek leent zich uitstekend om de verhalen te vertellen van de veranderende omgeving.” De gemeente Rotterdam heeft ook ideeën om te buurt te verbeteren; met een getijdenpark. “Je ervaart hier echt de getijden. Sommige delen van het park komen onder water en die vallen ook weer droog,” vertelt Andriena Lushtaku.

Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) stimuleert burgerinitiatieven en projecten die een succesvolle bijdrage leveren aan de stad dit soort projecten. Met het thema: Iedereen maakt de stad! wordt op vrijdag 10 november in Theater Rotterdam Schouwburg de vierde editie van het Stadmakerscongres georganiseerd. OPEN Rotterdam is mediapartner en maakt een reeks portretten over Rotterdamse stadmakers. 

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat