AED apparaten op alle metrostations in Rotterdam

Op alle metrostations in Rotterdam hangen nu AED apparaten waarmee je ook zonder EHBO diploma iemands leven kan redden. Met behulp van gesproken berichten helpt dit apparaat je om de juiste handelingen te verrichten als iemand een hartaanval heeft gehad.

Alle metrostations van de RET zijn sinds dit jaar voorzien van een Automatische Externe Defibrillator (AED). Alle RET- medewerkers op de stations zijn opgeleid om in het geval van nood hulp te verlenen. De AED’s zijn voor iedereen toegankelijk en ook aangemeld bij het oproepsysteem. Als burgerhulpverleners worden opgeroepen, krijgen ze ook een melding waar de dichtstbijzijnde AED hangt.

De Hartstichting wil van Rotterdam een 6-Minutenzone maken, omdat de eerste 6 minuten bij een hartstilstand cruciaal zijn. Als een omstander binnen 6 minuten 112 belt, start met reanimeren en met behulp van een AED een schok toedient, stijgt de kans op overleven aanzienlijk.

De AED hangt in een ronde groene kast aan een paneel tegen of in de nabijheid van een SOS zuil.

De Hartstichting en RET geven dinsdag 15 mei om 11:00 uur op Station Rotterdam Centraal in de centrale hal bij de metro een demonstratie aan de reizigers hoe dit werkt.

Ook buurtbewoners vinden een AED apparaat belangrijk. Paul Huguenin en Joris van Nispen hebben zich aangemeld op BuurtAED.nl, om door middel van crowdfunding een AED apparaat bij hun in de buurt te krijgen. Paul doet dat voor Kralingen en Joris voor Charlois.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter