Afrikaanderplein voorbereid op Koningsdag 2023

Dit jaar wordt het 10-jarige koningschap in Rotterdam groots gevierd. Heel Rotterdam is al versierd met oranje decoratie. Zo ook op het Afrikaanderplein waar koning Willem-Alexander zijn koninklijke route start. In de Afrikaanderwijk zijn, hoe kan het ook anders, Afrikaantjes geplant.

De oranje bloemetjes verfraaien het begin van de Pretorialaan. Ook is het Afrikaanderplein extra goed schoongemaakt. Stickers zijn van lantaarnpalen verwijderd en er is goed schoongemaakt. De wegen om en rond het Afrikaanderplein zijn afgesloten en het is vanaf 26 april verboden om aan het plein te parkeren. Een ondernemer reageert verontwaardigd op de werkzaamheden: “Wij zijn al jaren bezig om de wijk op te knappen, maar nu dat de koning komt kan het allemaal wel.”

De Afrikaandermarkt wordt op woensdag 26 april verplaatst naar de Visserijmarkt in Rotterdam-West om het plein schoon te houden. Meer hierover lees je in ons artikel.

De gemeente Rotterdam heeft ook een speciale noodverordening ingesteld op Koningsdag. Veel wegen zijn afgesloten en het vliegen met drones is verboden. Meer over de noodverordening lees je hier.