Noodverordening Koningsdag; wegen afgesloten en droneverbod

In aanloop naar Koningsdag worden sommige delen van Rotterdam afgezet en gelden er speciale veiligheidsmaatregelen. Deze extra regels vallen onder een zogenoemde noodverordening. Deze is opgesteld door burgemeester Aboutaleb en geldt op 26 en 27 april. Het gaat voornamelijk om het Afrikaanderplein, Blaak en de Binnenrotte.

De noodverordening is opgesteld om Koningsdag veilig te laten verlopen. Zo is bijvoorbeeld de wandelroute van de koninklijke familie afgezet met dranghekken en zijn er verschillende wegafsluitingen (zie onderaan dit bericht). Het is daarom ook niet mogelijk om te parkeren op bijvoorbeeld het Afrikaanderplein. Omdat de Koninklijke familie over de Maas naar de Leuvehaven wordt gebracht, is ook de Erasmusbrug afgesloten en geldt er een vaarverbod tussen 08:00 tot 12:30 uur. Verder is het vliegen met drones in de gehele stad niet toegestaan.

OV
Het openbaar vervoer is daarentegen wel toegankelijk. De NS en RET zetten zelfs extra treinen en metro’s in.

De noodverordening geldt op woensdag 26 april (gedeeltelijk) en donderdag 27 april. De meeste maatregelen worden op Koningsdag om 14.00 opgeheven.