Afrikaanderwijk start buurtactie voor eerlijk minimumloon van 14 euro

Buurtbewoners van de Afrikaanderwijk komen op woensdag 17 juli in actie voor een eerlijke verdeling die begint met een hoger minimumloon. Tijdens de buurtactie ‘Voor14’ op het Afrikaanderplein zullen er 14 eurobiljetten uitgedeeld worden en zal de Voor14Bingo gespeeld worden.
Nederland is een rijk land. Desondanks groeien 40.000 Rotterdamse kinderen op in armoede. Zo zijn de boodschappen voor veel Rotterdammers te duur en is er sprake van een te laag inkomen. De buurtbewoners vinden dat de rijkdom eerlijk verdeeld moet worden en dat start volgens hen bij een eerlijk minimumloon van 14 euro. De buurtactie wordt feestelijk gevierd met kinderactiviteiten en een podiumprogramma.

De buurtactie in gebied Feijenoord is een opstap naar de grote actie die plaatsvindt op 7 september. Op die dag krijgt Burgemeester Aboutaleb duizend 14 eurobiljetten aangeboden, die staan voor duizenden Rotterdammers die een eerlijk minimumloon willen. De burgemeester en de gemeente Rotterdam worden zo opgeroepen om bij de landelijke politiek in Den Haag te pleiten voor een hoger minimumloon van 14 euro per uur.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat