Afro-Dutch Powerhouse organiseert Indoor Iftar Picknick voor eenzame en thuisloze Rotterdammers

De Ramadan is inmiddels afgelopen maar in Hoogvliet werd afgelopen week de laatste, van een reeks van drie, Indoor Iftar Picknick’s genuttigd. Deze maaltijden zijn georganiseerd door Afro-Dutch Powerhouse en zijn bedoeld voor degenen die, wegens omstandigheden, de Iftar maaltijden niet gezamenlijk kunnen eten.

Degene die afkomen op deze avond zijn bijvoorbeeld dak- en thuisloze jongeren en jongeren die geen fijne thuissituatie hebben. Ook voor buurtbewoners en niet moslims op zoek naar aanspraak en gemeenschapsgevoel. De avonden worden erg goed ontvangen. Sommigen zijn er al voor de derde keer bij. ‘Er zijn zelfs mensen die liever willen dat dit doorgaat zelfs na de Ramadan. Dat zijn grote dromen en plannen die je ooit hoopt te kunnen nastreven’, zo vertelt Aïssa Traore, directeur Afro-Dutch Powerhouse. Op deze avond spraken we twee bezoekers die vertellen over hun bijzondere beweegreden om hiernaartoe te komen.

Afro- Dutch Powerhouse is een videoproductiebedrijf gevestigd in Hoogvliet die voornamelijk webseries produceert om meer diversiteit op beeld te bewerkstelligen, maar ook taboedoorbrekende onderwerpen aansnijdt en werkt aan (lokale) community building.