Afscheid nemen van treintraject Hoekse Lijn

De treinen op de Hoekse Lijn rijden deze maand voor het laatst. Het treintraject naar Hoek van Holland wordt vervangen door een metrotraject. Er zullen vaker metro’s rijden dan er nu treinen rijden, waardoor er een betere verbinding ontstaat tussen Hoek van Holland en Rotterdam Centrum.

Metrolijnen A en B zullen straks op het traject rijden. Over metrolijn B rijden de metro’s tussen Hoek van Holland Haven en Nesselande, en na de verlenging van en naar Hoek van Holland Strand. Over metrolijn A rijden metro’s tussen Vlaardingen West en Binnenhof.

Er wordt via verschillende wegen stilgestaan bij het einde van het treintraject. Zo zal Stichting Mat ’54 op zondag 26 maart oude tijden doen herleven en met de groene Hondekop, een historische trein (zie foto), de laatste keer een “boottrein” Amsterdam – Hoek van Holland rijden. De trein vertrekt in de ochtend uit Amsterdam en gaat rond het einde van de middag weer terug vanuit Hoek van Holland. Daartussen rijdt de Hondekop samen met ander historisch materieel pendelritten tussen Hoek van Holland en Rotterdam Centraal. Daarnaast wordt er op Rotterdam Centraal een tentoonstelling ingericht met oude foto’s van de Hoekse Lijn.

De verwachting is dat vanaf het najaar de metro’s gaan rijden. Per 1 april wordt er voor vervangend busvervoer gezorgd.

Meer informatie op de RET website.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat