AJ Schreuderschool doet mee aan Meer Muziek in de Klas

De AJ Schreuderschool doet mee aan het programma ‘Meer Muziek in de Klas’ om de creatieve vermogens van de kinderen te ontwikkelen. Ze maken kans om in de BZT muziekshow terecht te komen. Wij zijn bij de klas vlak voor ze naar spannende auditie gaan.
“We gaan vandaag naar een echte studio in Hilversum, dat is heel gaaf. Ik vind dat er echt meer muziek in de klas moet komen”, zegt Demi. Ze zit in de klas die auditie gaat doen als één van de honderd scholen in Hilversum. Die zijn geselecteerd uit zo’n vierhonderd scholen die zich hebben opgegeven. “Ik vind het niet spannend, nee. Ik heb goed genoeg geoefend”, vertelt weer een andere leerling. “We gaan een liedje zingen over Rotterdam. Ik hoop dat ze het leuk vinden”, zegt Mustafa enthousiast.

Jos Kamps is ingevlogen als muziekdocent. Hij merkt dat muziek in de klas een positief effect heeft. “Het is een heel belangrijk bindmiddel, het ontspant, je kunt er altijd een moraal aan toevoegen. Het is ook goed voor de motorische ontwikkeling. Zeker in het speciaal onderwijs is het echt noodzakelijk.”