Aktuel tv Charlois

Charlois is in ontwikkeling en beweging. Voor deze nieuwe serie nemen we een kijkje bij de Kinderfaculteit Pendrecht en brengen de bouw van de Balkon aan de Maas in beeld. We nemen een kijkje bij ondernemers in het Zuiderpark en brengen de bouw- en sloopwerkzaamheden in Zuidwijk in beeld.

Aflevering 4 – Kinderfaculteit Pendrecht
Bien Hofman is één van de oprichters van kinderfaculteit Pendrecht. Om ervoor te zorgen dat kinderen hun talenten verder ontwikkelen, heeft ze zich samen met veel vrijwilligers en ouders hard gemaakt voor de kinderfaculteit. Er zijn verschillende cursussen waar de kinderen zichzelf in kunnen ontwikkelen zoals Engels, gitaar spelen en game design. Hoe de kinderen dit ervaren, zie je in deze vierde, tevens laatste, aflevering van Aktuel TV Charlois.

 

Aflevering 3 – Stadsvernieuwing Zuidwijk
In de derde aflevering van Aktuel tv Charlois de ontwikkeling van Zuidwijk. Er is de afgelopen jaren behoorlijk wat veranderd in Zuidwijk. Aan de ene kant is er veel leegstand en worden er iconische gebouwen van Zuidwijk gesloopt en aan de andere kant pakt woningbouwvereniging Vestia de bouw weer op. We praten met gebiedscommissielid Charlois en Zuidwijk-verantwoordelijke Caroline van Aalst en de voorzitter van bewonersvereniging Zuidwijk Jeanette Philips en lopen met hen door de wijk. Zij laten ons zien hoe hun wijk is veranderd.

 

Aflevering 2 – Mobiele horeca in het Zuiderpark
Er zijn voorgesprekken gevoerd om te bepalen wie de beste sprekers zouden zijn om het verhaal te doen. We hebben parkmanager Veiligheid & Evenementen Joop van der Hor een dag lang gevolgd en zijn langs de locaties in het Zuiderpark geweest waar de mobiele horeca zouden moeten komen. Grootste struikelblok voor ondernemers waren de weinige toilet faciliteiten in het park.  Er waren op dat moment nog geen mobiele horeca aanwezig. We hebben Margo en Nico de Groot van de Gulle Gasterij aan de andere kant van het Zuiderpark gevraagd wat hun ervaringen zijn. En natuurlijk de bewoners en gebruikers van het park, die blij zouden zijn met de komst van meer horeca.

Aflevering 1 – Balkon aan de Maas
Balkon aan de Maas was een tijd bijna niets te zien om te filmen, dat ging opeens heel snel. Daar zijn opnames vooraf, tijdens de verbouwing, bij de opening en na de opening gemaakt. Het is vooral het verhaal van het nieuwe aangezicht en de positieve reacties van bewoners en gebruikers over de verbetering van hun buurt. Het is niet alleen een succes van stenen en bouwwerken, maar van een gevoel van trots en plezier bij de bewoners.