Al meer dan 40 jaar bakt dit getrouwde stel broodjes op Heijplaat

Tussen de havens en industrie op Heijplaat staat al meer dan 100 jaar een bakker, die de laatste 40 jaar gerund wordt door Ruud en zijn vrouw Henny. Ruud werkt voornamelijk in de nacht en bakt de broodjes, Henny doet overdag de administratie. Zo runt het getrouwde stel al jaren de zaak op Heijplaat.

De winkel op Heijplaat bestaat al 100 jaar. Ruud is al zijn hele leven bakker en ook zijn opa was een bakker. Eerst werkte hij zelf in Bakkerij van Gelder en later kon hij de zaak op Heijplaat overnemen. Ook zijn vrouw Henny heeft hij in de bakkerij ontmoet, zij werkte daar ook. Nadat ze getrouwd waren is Henny Ruud gaan helpen in de zaak en zo bakken zij al meer dan 40 jaar broodjes voor klanten in heel Rotterdam.

Tegenwoordig doet Henny meer de administratie, maar Ruud staat nog elke dag van half acht ‘s avonds tot half vijf ‘s ochtends in de bakkerij om broodjes te bakken. Daarna doet hij meerdere bezorgrondes. Rond twaalf uur ‘s middags is hij terug thuis bij Henny en hond Jess. Daar drinkt hij nog een kopje koffie, waarna hij gaat slapen om alles de volgende dag weer over te doen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat