Twintig jaar pompoensoep in buurttuin Van Swietenhof

De herfst is op donderdag 21 september begonnen. In verschillende winkels zijn nu herfststukjes en sierkalebassen te vinden. Om goed in de herfstsfeer te komen kunnen Rotterdammers zondagmiddag 1 oktober in Rotterdam Charlois terecht. De vereniging van Swietenhof organiseert daar dit jaar voor de twintigste keer hun pompoenmarkt.

De pompoenmarkt
De jaarlijkse pompoenmarkt is een onderdeel van de activiteiten die Stichting van Swietenhof in deze verborgen tuin organiseert. Vaak zijn deze activiteiten seizoensgebonden. Op de markt kunnen Rotterdammers naast de pompoenen en kalebassen ook pompoensoep proeven, natuurproducten kopen en houten spulletjes voor de tuin vinden. De markt is vanaf twaalf uur te vinden in de tuin.

Van Swietenhof
De buurttuin van Swietenhof, tussen de van Swietenlaan en Flakkeesestraat, werd twintig jaar geleden geopend. Initiatiefnemer en buurtbewoner Bep van Beek wilde een groen paradijsje creëren in zijn wijk. Hierdoor zitten de bezoekers van de tuin al twintig jaar buiten tussen de geraniums. De vrijwilligers zorgen dat de tuin er mooi bij blijft staan.

Bij het vijftienjarig bestaan van de tuin maakte OPEN dit item.