‘All You Can Art betekent veel voor mijn zelfvertrouwen’

All you can Art, een samenwerking van Kunsthal Rotterdam en Instituto Buena Bista Curaçao, wil kunst toegankelijk maken voor iedereen. ,,We staan open voor iedereen”, vertelt initiatiefnemer David Bade. ,,Maar het is voor ons een extra agenda om mensen op te zoeken die in het in de maatschappij wat lastiger hebben.”

Daarom werkt All You Can Art samen met verschillende organisaties in de stad zoals ouderenzorgorganisatie Stichting Laurens, werk- en activeringscentrum Stichting Pluspunt, het Zuiderpark College en Via Kunst. In deze aflevering gaan we kijken bij de kunstenaars van Via Kunst, een plek die begon als dagbesteding voor drugsverslaafden, maar nu ook dagbesteding biedt voor mensen in de wmo.

,,Via Kunst is voor mij een uitlaatklep. Je bent van de straat”, vertelt Meo Bhola, een van de kunstenaars. Meo heeft een zwaar jaar achter de rug, maar hij is blij dat hij mee kan doen met All You Can Art. ,,Voor mijn zelfvertrouwen betekent dit heel veel.”

All You Can Art is vijf weken lang te volgen op de kanalen van OPEN Rotterdam. Deze serie is tot stand gekomen in opdracht van Kunsthal Rotterdam. All You Can Art duurt tot en met 30 augustus 2020.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter