‘Alleen maar liefde’ voor het Prinsenplein in IJsselmonde

Kinderen in IJsselmonde hebben zondag tijdens Circus Lori, onder begeleiding van kunstenares, Eva van Woerkom een kunstwerk op de grond van het Prinsenplein gemaakt met de tekst: ‘Alleen liefde’. Het plein werd zo omgetoverd tot een kleurrijke plek.

PepchalkNL deelde tijdens het event stoepkrijt uit en zo brachten ze liefde. Kinderen uit de buurt konden ondertussen genieten van theater, creatieve activiteiten, koorddansen, hoepelen of ballonfiguren laten maken.

Rotterdam heeft liefde nodig
Eva van Woerkom, van PepchalkNL vrolijkt Rotterdamse straten op door liefdevolle krijtzinnen achter te laten. “In 2019 op Valentijnsdag ben ik gestart met het maken van opbeurende vrolijke teksten omdat men vaak negatief over ‘de straat’ sprak”, zegt Eva. Met de krijtzinnen die Eva achterlaat in de stad verrast ze voorbijgangers en laat ze mensen die het niet verwachten genieten van een steuntje in de rug, een lieve tekst of peptalk.

De straat heeft liefde nodig volgens Eva. Ze had het doel om nog meer liefde te verspreiden in de stad tijdens de uitbraak van het coronavirus. “Ouderen maar ook jongeren raakten in isolement. Zij konden wel een ‘pepchalk’ gebruiken”, aldus Eva.