Amapiano verovert Rotterdam: Didimalang geeft workshop

Als je de afgelopen maanden wel eens een festival bezocht hebt, dan kan het bijna niet anders dan dat je naar Amapanio hebt geluisterd. Een muziekstijl afkomstig uit Zuid-Afrika, die op dit moment de wereld verovert. Ook Rotterdammers zijn onlangs massaal verliefd geworden op dit genre, maar het is meer dan een trend alleen.

Didimalang Modise groeide op in Zuid-Afrika en woont sinds enkele jaren in Rotterdam. Hij weet als geen ander dat Amapiano meer is dan muziek alleen, voor hem is het een levensstijl. Van muziek, tot spiritualiteit en dansen. Amapiano heeft het allemaal.

“Ik voel mij vrij als ik naar Amapiano luister”

Didimalang is sinds de stijgende populariteit van Amapiano in Europa, actief als MC binnen Amapiano evenementen. Hij merkt dat het genre ook erg populair is geworden in Rotterdam, maar dat mensen niet goed weten hoe ze er op moeten reageren. Samen met twee andere internationaal bekende uit de scène, geeft hij daarom een eerste Amapiano dansworkshop in het centrum van de stad. Dat het genre terrein wint in Rotterdam laat de grote groep geïnteresseerde voor de workshop zien. “Ik voel mij vrij als ik naar Amapiano luister, als ik dans, het is gewoon geweldig!”, laat een deelneemster weten.

Naast het dansen, geeft Didimalang ook informatie mee over de geschiedenis en de cultuur van Amapiano. Het is een ode aan de levensstijl, die hij op een respectvolle manier wil overdragen aan andere. De groeiende populariteit doet hem goed: “Het voelt goed dat iets wat van thuis komt, ook gewaardeerd wordt door de rest van de wereld.”