Ambitieuze plannen rondom toekomstig Ahoy: Hotel, bioscoop en grote congreszaal

Er gaat een hoop gebeuren rond het Hart van Zuid en zo ook rondom Rotterdam Ahoy. Er komt onder andere een hotel, een nieuwe bioscoop en een grote congreszaal waarmee Ahoy een nog grotere publiekstrekker wil worden. Om de ontwikkelingen te laten zien organiseerde de Vastgoedsociëteit Rotterdam een bijeenkomst in Ahoy en ook wij mochten een kijkje achter de schermen krijgen.

“Ik moet zeggen dat ik hier heel enthousiast van word”, begint Joeri Brugman van de Vastgoedsociëteit Rotterdam wanneer hij de plannen van Ahoy bespreekt. Eind 2020 moet er een gloednieuwe congreszaal staan waarbij ook de buitenkant van het complex een gelikte make-over krijgt. “Hiermee moeten we nog de markt van de internationale congressen kunnen aanboren”, vervolgt Jolanda Jansen, algemeen directeur van Ahoy.

Tijdens deze middag staat alles vooral in het teken van informatieverschaffing waarbij mensen een indruk krijgen van datgene wat er gaat komen. “Ik hoop alleen wel dat er meer aandacht komt voor het plein voor Ahoy”, ligt een bezoeker toe, die bijval vindt bij een andere Rotterdammer: “Nu wordt je vaak min of meer gedwongen om hier te vertrekken, maar met een mooi middenplein met eventuele horeca kan dat heel anders ingevuld worden.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter