Amerikaanse bedenker van 48 Hour Film Project komt naar Rotterdam

Nederland is de laatste jaren internationaal gezien toonaangevend in het organiseren van filmwedstrijd ‘48 Hour Film Project’. De Amerikaanse bedenker Mark Ruppert brengt daarom eind maart voor het eerst bezoek aan ons land.

48 Hour Film Project wordt jaarlijks wereldwijd in meer dan 120 steden georganiseerd, waarbij teams de uitdaging aangaan om binnen 48 uur een korte bioscoopfilm te produceren. De tien beste korte films worden vertoond op het Internationale Filmfestival van Cannes.

Rotterdam is een van de zes steden in Nederland waar de wedstrijd jaarlijks wordt gehouden en kent zelfs de grootste editie in Nederland met meer dan 50 deelnemende teams. In 2014 werd de Rotterdamse inzending ‘These Dirty Words’ met Koert-Jan de Bruijn en Liza Sips verkozen tot beste 48 Hour-film van het jaar.

Tijdens Mark Ruppert zijn bezoek aan Nederland gaat hij de Nederlandse organisatoren van de filmwedstrijden persoonlijk ontmoeten. Ook zal hij op 28 maart deelnemen aan een meet & greet met Nederlandse filmmakers in LantarenVenster. Tijdens deze avond vertelt hij over zeventien jaar als directeur van het 48 Hour Film Project.

De films van 48 Hour Film Project van 2015 t/m 2017 zijn terug te zien op het OPEN Rotterdam YouTube-kanaal.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat