Series van OPEN Rotterdam/
Anders blijf je toch lekker thuis

In deze tijd is het niet zo vanzelfsprekend voor iedereen om thuis te blijven. In de animatieserie ‘Anders blijf je toch lekker thuis’ luisteren we naar korte verhalen van vrije geesten, daklozen, (ex-)verslaafden, andersdenkenden, kunstenaars en muzikanten. Het zijn verhalen die net even anders zijn dan de reguliere verhalen die je hoort in deze coronatijd.

Aflevering 1 – Dakloze Hans over corona

In aflevering 1 vertelt Hans, die al 23 jaar in Rotterdam zonder huis verblijft, over zijn ervaringen tijdens de coronaperiode. Het gaat over de straat, over verslaving, corona en een vervelende geldbank.

Aflevering 2 – Nigel voelde het al aankomen

In Aflevering 2 vertelt Nigel over het grote gebeuren. Zijn visie op corona, hoe hij er mee om gaat en wat anderen zouden kunnen doen als shit de fan hits. Nigel voelde al een tijdje dat er iets te veranderen stond en probeerde mensen te waarschuwen.

Aflevering 3 – Eenheid is de oplossing

Deze jongen (27) is een nieuwe Rotterdammer. Na 12 jaar in Italië gewoond te hebben besloot hij hier naar toe te komen. In Italië heeft hij een vriendin en zag hij veel corona-besmettingen om hem heen. Hij is van mening dat de overheid te veel controle uitoefent en dat de burgers het nu zat zijn. Daarom roept hij mensen op om niet bang te zijn voor elkaar en eenheid te zoeken. Samen.

Aflevering 4 – Eenzaam door drugs & corona

Deze nieuwe aflevering van Anders blijf je toch lekker thuis gaat over een Turks Rotterdamse (ex)verslaafde. Door zijn drugsgebruik ervaart hij heel veel eenzaamheid, vooral tijdens de corona in een lege stad. Hij heeft een mooi advies voor de jongere generatie.

Aflevering 5 – De reclassering kan veel beter

In aflevering 5 maken we kennis met Brayen. Hij vertelt over zijn ervaringen met de reclassering en de herintegratie in de samenleving. Volgens hem kan de overheid dit veel beter kunnen stroomlijnen door meer gebruik te maken van ervaringsdeskundigen. Zij weten dat herstel lang duurt en begrijpen de situatie vaak beter.

Aflevering 6 – Opvang in de stad is goed geregeld

Deze aflevering vertelt het verhaal van een Rotterdammer die door financiële problemen dakloos is geworden. Tijdens de uitbraak van het coronavirus zat hij in de gevangenis, maar terug op straat kon hij vrij snel opvang vinden. Dat is volgens de Rotterdammer goed geregeld. Minder goed geregeld zijn volgens hem de coronamaatregelen. Het effect van die maatregelen is niet groot, zegt hij.

Aflevering 8 –

Aflevering 1 – Dakloze Hans over corona…

Aflevering 2 – Nigel voelde het al aankomen…

Aflevering 3 – Eenheid is de oplossing…

Aflevering 4 – Eenzaam door drugs & corona…

Aflevering 5 – De reclassering kan veel beter…

Aflevering 6 – Opvang in de stad is goed gerege…

Aflevering 8 – …