Anita en Femke nemen een duik in de Maas

Het is al weer de elfde editie van Rotterdam Swim. Anderhalve week geleden besloten collega’s Anita en Femke mee te doen aan deze zwemwedstrijd. Ze hebben zich totaal niet voorbereid. Ze doen mee voor het goede doel.

Rotterdam Swim is begonnen in 2008 nadat organisator Erik van Loon besloot een duik te nemen in de Maas. De reden voor deze duik was om zich voor te bereiden om rond Manhattan te zwemmen. Erik werd door de politie uit het water gehaald en kreeg een fikse boete. Hij besloot om er een officieel evenement voor op te zetten en vier maanden na zijn arrestatie was de eerste editie van Rotterdam Swim een feit.

Anita en Femke hebben zin in de wedstrijd, maar: “Ik ben ook best wel zenuwachtig”, zegt Anita lachend. De dames zijn geen fanatieke zwemmers. Volgens Femke had trainen ook geen zin meer: “Dan moet je al maanden trainen. Anderhalve week trainen heeft niet echt zin”. De dames springen voor de Erasmusbrug het water in. Anita heeft het zwaar en moet vroegtijdig stoppen, omdat ze niet meer vooruit komt. Femke is de laatste zwemmer, maar ze houdt het wel vol. Onder luid applaus wordt ze binnen gehaald. Ze is moe maar voldaan: “Ja, ik ben echt trots op mezelf”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter