Annabel biedt gratis studio met livestream aan Rotterdamse artiesten

Omdat evenementen tot 1 september niet zijn toegestaan, staan veel poppodia een paar maanden leeg. Aziz Yagoub stelt daarom Poppodium Annabel beschikbaar als gratis opnamestudio voor Rotterdamse artiesten. Compleet met apparatuur voor professionele livestreams.
“Wij hadden aan het begin van de coronacrisis helemaal geen toekomstperspectief”, vertelt Aziz. Inmiddels is bekend dat evenementen voorlopig zijn afgelast tot 1 september. “Ik dacht: gaan we in die tijd bij de pakken neerzitten, of gaan we iets origineels bedenken? We zijn Rotterdammers, dus we willen wel iets doen.” Het idee van livestreams is voortgekomen uit mensen die moeilijk deden met bijvoorbeeld iPhones. “Veel artiesten hebben nu moeite met het bereiken met fans. Daarom zijn we dit nu kosteloos aan het doen.”

Er is veel animo voor het idee van Aziz. “Er is gigantisch veel op gereageerd. Ik krijg heel veel e-mails binnen.” Artiesten kunnen voorlopig nog gratis de studio in. Aziz is op zoek naar een verdienmodel, en hij wil niet dat artiesten hieronder lijden. “Artiesten zijn net zo hard door deze crisis getroffen als wij, dus ik vind het onethisch om hen hiervoor te laten betalen.”

Annabel was binnen no-time omgebouwd tot een studio, met dank aan een handige buurman en het technische personeel. “Gelukkig kunnen we nu al het personeel nog houden, maar we weten niet hoe lang dit nog gaat duren.”

Dit weekend draait Annabel een pilot, en ze zijn bezig met het inroosteren van artiesten. Ben of ken jij een artiest die graag gratis wil streamen? Mail dan naar [email protected].

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat