Architect Evelien haalt herinneringen op aan theatergebouw van Plaswijckpark

Het theater van het Plaswijckpark stond woensdagavond in brand. De brandweer concludeerde vrij snel dat de het gebouw gecontroleerd uitgebrand moest worden. De volgende dag is de ravage goed zichtbaar. Veel bezoekers komen langs het park om te kijken en hun steun te betuigen.

‘Hoe triest dit ook is, gaan wij kijken naar de toekomst. Wij hebben veel hartverwarmende reacties gekregen. Mensen brachten een bloemetje, doneren geld of komen even een praatje maken. Weet dat het echt bij ons aankomt.’ Vertelt Danny Visser, attractiemedewerker.

Zo’n 21 jaar geleden ontwierpen Evelien van Veen en Simone Drost het gebouw voor Plaswijckpark. Het gebied werd opnieuw ontwikkeld en het theatergebouw speelde daar een grote rol in. Het theater was een architectonisch icoon.

‘Het was een van onze eerste projecten. Het ontwerp kreeg de aandacht omdat het een modern gebouw was met een rieten kap.’ Vertelt van Veen, de architect van het gebouw.

‘Naast dat het mij persoonlijk heel erg raakt, vind ik het voor Rotterdam en de wijk heel erg. Je ziet dat het speelt bij de Rotterdammers en dat iedereen betrokken is bij dit gebouw. Ik vind het fijn dat het bestaat, dat wij met zijn alle steun kunnen betuigen, dat helpt mij heel erg.’ Aldus van Veen.

Veel mensen hebben geld gedoneerd aan het familiepark. Na 24 uur staat de teller om 145.000 euro. Van Veen pleit voor het herbouwen van het gebouw. De tekeningen en ontwerpen liggen al klaar en kunnen zo uit de lade.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ylu3h-VRQ_A” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>