Arentschool Kralingen vraagt aandacht voor rookvrije toekomst met buurtfeest

Bij de opening van het buitenspeelseizoen geven de leerlingen van groep 8 van de Arentschool in Kralingen op 5 april een rookvrij buurtfeest. Ze vragen iedereen die betrokken is bij de school en de buurt om mee te werken aan een gezondere toekomst voor Rotterdamse kinderen. De doelstelling is om kinderen te waarschuwen voor de gevolgen die roken met zich meebrengt.

Centraal staat de bewustwording van het gevaar van roken en de gezondheidsklachten wat het met zich mee kan brengen door middel van saamhorigheid, gezondheid, natuur en gezelligheid. De school hoopt dat de saamhorigheid in de buurt wat toeneemt omdat buurtbewoners dan allemaal een stukje verantwoordelijkheid dragen.

De wijkbewoners willen dat hun kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige buurt. Daar hoort volgens hen ook een rookvrije omgeving bij, zonder gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken.

Het rookvrije buurtfeest is op vrijdag 5 april tussen 13:00 en 14:30 uur bij het Huis van de Wijk Berkelplein (Ommoordsestraat 12) in Kralingen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter