Arjan Erkel begint Bed and Breakfast bij de Hofbogen

Arjan Erkel kwam groot in het nieuws toen hij in 2002 werd ontvoerd in Dagestan. 607 dagen werd hij gevangen gehouden door gemaskerde Tsjetsjeense rebellen in een kelder van 1,5 bij 2 meter. Hij kwam vrij en in maart opent hij zijn eigen Bed & Breakfast in de Hofbogen.

Arjan Erkel was aan het werk voor Artsen Zonder Grenzen toen hij ontvoerd werd. In 2004 landde hij weer op Nederlandse bodem nadat hij geheel onverwacht werd vrijgelaten. Hij schreef een boek over zijn gevangenschap, Ontvoerd: 607 dagen tussen leven en dood. Hij geeft tegenwoordig lezingen en workshops over de vrijheid van denken en doen. Daarnaast opent hij binnenkort zijn B&B.

Hij is hiermee begonnen, omdat hij het leuk vindt om de toeristen wegwijs te maken in Rotterdam. De B&B is niet groot. Er is één ruimte waar plek is voor vijf mensen. Er wordt op dit moment nog proefgedraaid, maar in maart gaan de deuren dan echt open.

De ontvoering heeft een grote verandering gebracht in Arjans leven. “Het heeft me ook wel dingen gebracht denk ik. Ik ben zelfverzekerder geworden. Ik weet dat ik op mezelf kan terugvallen en dat mijn familie alles voor me over heeft. Dat is heel mooi om te zien. Omdat mijn houding is veranderd, heeft het me ook veel kansen in het leven gebracht. Ik ben ondernemender geworden. Ik heb veel meer de regie over mijn leven genomen. Het heeft dus veel kansen gegeven, maar of het nu beter is. Dat is moeilijk om te zeggen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat