Arjen Littooij heeft een van de belangrijkste banen van Rotterdam

Arjen (50) is algemeen directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Hij is de baas van onder andere de brandweer, ambulancedienst en meldkamer 112. ‘’Ik ga elke dag fluitend naar mijn werk.’’

En dat is niet zomaar iets, Arjen is namelijk voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor de veiligheid van zo’n 1,2 miljoen mensen. ‘’Al lig ik er ook niet wakker van’’, vertelt hij. ‘’Mensen zijn buitengewoon zelfredzaam en hoeven niet gepamperd te worden.’’

Arjen is vijftien jaar politieman geweest en gaat ook nu nog af en toe mee de straat op. Sinds 2011 vervult hij de functie van algemeen directeur, niet bepaald een 9-tot-5 baan. Heeft hij nog wel tijd voor een privéleven? ‘’Als je het aan mijn vrouw vraagt dan krijg je waarschijnlijk een ander antwoord dan van mij’’, lacht Arjen.‘’Het is een baan die veel uren vraagt, maar ik ga elke dag fluitend naar m’n werk, en als je het daar naar je zin hebt dan neem je dat ook mee naar huis.’’