Armoedebestrijding komt in handen van Mohamed-Hoesein, de nieuwe kandidaat-wethouder van DENK

Natasha Mohamed Hoesein bij opnames van podcast ROPOPO

DENK heeft fractievoorzitter Natasha Mohamed-Hoesein voorgedragen als kandidaat-wethouder. Ze wordt dan verantwoordelijk voor de onderwerpen Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal. Serkan Soytekin neemt de positie als fractievoorzitter over.

Sinds het opstappen van Enes Yigit was er een gat ontstaan op de wethouderspost bij DENK. Politicus Mohamed-Hoesein heeft het vertrouwen gekregen om te laten zien wat ze op deze positie voor de stad kan betekenen. Eerder gaf ze nog aan voor de Tweede Kamer te willen gaan.

Armoedebeleid
Als wethouder Armoedebestrijding gaat Mohamed-Hoesein een uitdagende periode tegemoet. Deze portefeuille ligt onder het vergrootglas omdat veel raadsleden en Rotterdamse instanties niet tevreden zijn over het armoedebeleid. “We zitten al anderhalf jaar te wachten op een goed armoedebeleid”, reageerde Annemieke van Egeraat toen de hiervoor verantwoordelijke Yigit opstapte. Zij is directeur van Warm Rotterdam, een organisatie die de armoede in de stad probeert terug te dringen.

Ook meerdere politici uitten hun onvrede over het armoedebeleid onder Yigit. “Het werd hoog tijd dat de waarheid over het disfunctioneren van deze wethouder naar boven kwam. Een schande voor de stad”, schreef Larissa Vlieger van GroenLinks.

Van Egeraat maakte zich zorgen over de toekomst van de armoedebestrijding nu de wethouder opgestapt was. “We zien de armoede in Rotterdam toenemen. Arme Rotterdammers zien te weinig gebeuren vanuit de gemeente. Geen visie, geen idee, geen perspectief. Er is geen stip op de horizon. Het systeem is keihard en helpt velen niet verder.”

Momenteel is Mohamed-Hoesein fractievoorzitter van DENK. Als woordvoerder is zij actief op de portefeuilles Veiligheid, Bestuur, Organisatie, Financiën, Bouwen, Wonen, Buitenruimte en Majeure Projecten. Daarnaast heeft ze een eigen advocatenkantoor in Rotterdam-Zuid. Al veel Rotterdamse politici hebben haar succes gewenst.

Mohamed-Hoesein was eerder ook te gast bij de politieke podcast ROPOPO, gemaakt door Tara Lewis en Ferrie Weeda.