Atilla laat zijn buizerds Bella en Bobo uit in Ijsselmonde

Atilla van den Nieuwendijk heeft naast zijn honden en een kat, twee roofvogels als huisdier. Buizerds Bobo en Bella worden door de Ijsselmondenaar tot in de puntjes verzorgd en dus ook regelmatig uitgelaten. In park de Twee Heuvels.

‘’Bobo en Bella hebben wel veel verzorging nodig, elke dag wegen om bij te houden dat ze niet te zwaar worden of te licht’’, geeft eigenaar Atilla aan. ‘’Het is in ieder geval heel anders dan een hond. Je kan ze niet straffen maar alleen belonen. En het duurt lang totdat de buizerds je vertrouwen, dus ook veel geduld hebben’’, voegt Atilla toe.

Atilla zijn broer was een Valkenier. Daardoor heeft hij altijd meerdere vogels als huisdier gehad. Denk bijvoorbeeld aan uilen en de befaamde oehoe. Het verschil met de buizerds is dat ze beter luisteren, de uilen deden dit minder goed. De woestijnbuizerd houdt je altijd goed in de gaten. Zijn eerste vogel hield hij op balkon maar deze hebben nu wel echt hun eigen plek.

Atilla mag niet jagen met de woestijnbuizerds, maar alleen vliegen binnen de bebouwde kom. ‘’Ik laat Bobo en Bella elke dag vliegen omdat ik het gewoon leuk vind’’, zegt Atilla.