Bakkerij in Hillegersberg draait op volle toeren door Coronacrisis

Bij Bakkerij Ammerlaan kunnen ze de vraag naar brood nauwelijks bijbenen. De directie bespreekt of zij maatregelen moeten nemen om iedereen te kunnen voorzien van brood. Voor nu draait de bakkerij op volle toeren en leveren zij meer broden dan ze normaal doen. “Ik loop een marathon! Zo druk is ’t vanaf vanochtend”, vertelt een werknemer van de bakkerij.

Restaurantketen Vapiano ziet nog geen verandering in het aantal bezoekers wat fysiek naar het restaurant komt of via internet thuis laat bezorgen. “Voor nu zitten er genoeg mensen in het restaurant, maar of dat volgende week ook nog zo is, durf ik niet te zeggen”, vertelt een werknemer van Vapiano Rotterdam Plaza. “We hebben in ieder geval palen met desinfecties neergezet zodat onze gasten en werknemers daarmee het risico kunnen verkleinen”. Het restaurant sluit niet uit dat de restaurants eventueel moeten sluiten, zoals dat in Brabant bij sommige vestigingen al het geval is.

Supermarkt schappen zijn vaak leeg en moeten om de haverklap worden bijgevuld. “We hebben meer dan genoeg, het ligt alleen bij de distributiecentra. Zij kunnen ons niet elk uur komen voorzien van broden en pasta’s”, zegt een medewerker van Albert Heijn Schouwburgplein. “We kunnen het wel aan als iedereen nu zo aan het inslaan is, maar het is natuurlijk nergens voor nodig”, vertelt hij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat