Bakkerij Martin Havenaar vertrekt uit Rotterdam

De Surinaamse broodjeszaak van Martin Havenaar, die al sinds 1985 op de West-Kruiskade te vinden is, gaat Rotterdam verlaten. De broodjesspecialist vertrekt eind dit jaar naar Ridderkerk. Hier heeft de bakker een groter bedrijfspand gevonden.
Martin zocht al sinds 2013 naar een groter bedrijfspand om de explosieve groei van de broodproductie bij te houden. Het pand op de West-Kruiskade werd hiervoor te klein, aldus Henk Havenaar, de vader van Martin. “Op een gemiddelde dag bakken wij 25.000 broodjes voor afnemers van Vlissingen tot Eindhoven. Die productie is in het huidige pand niet meer vol te houden.”

Even leek het erop dat de zaak in Rotterdam bleef, want Martin dacht een groter pand gevonden te hebben in Toko51. Dit pand zit aan de overkant van de huidige zaak op de West-Kruiskade. “Maar helaas wilde de gemeente ons hier geen vergunning voor verlenen”, zegt Henk.

De nieuwe zaak in Ridderkerk gaat zich volledig richten op de productie voor afnemers als toko’s, restaurants en supermarkten. Hierdoor verdwijnt de broodjeswinkel en het winkelpersoneel.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat