Balkonscènes uit hartje Rotterdam op foto gezet

Joost van der Vleuten woont in het hart van Rotterdam. Hier maakt hij vanuit zijn balkon op 13 hoog vaak foto’s met een vast kader van een bankje in het park. Deze foto’s worden in het kantoor van Mangrove als eerste kunstexpositie geëxposeerd. De foto’s blijven voor een paar maanden hangen.

Joost woont al 11 jaar in een flat dichtbij het Schouwburgplein. Elke dag zitten er verschillende mensen op een bankje onderaan zijn flat. Joost observeert deze mensen en legt met zijn camera vast wat hij ziet. Omdat alle foto’s hetzelfde kader hebben, wordt het diverse karakter van de stad duidelijk. Zijn inspiratie kwam van de Frans-Zwitserse architect Le Corbusier die belangrijk was in de wederopbouw van de stad. Joost wil net als zijn inspiratiebron het machinale karakter van zijn flatgebouw vastleggen met zijn serie foto’s.

Creatief bedrijf Mangrove wil graag een kunstexpositie houden om zo nieuwe inspiratie op te doen en om een bijzondere sfeer te creëren binnen het bedrijf. Het is de bedoeling dat er om de zoveel maanden andere kunstwerken worden geëxposeerd.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat