Bananen op de deurmat van de rechtbank

Om alsnog hun stem te laten horen, legden actievoerders van Virus Waanzin zondag bananen voor de deur van de rechtbank in Rotterdam. De groep mocht in Rotterdam niet demonstreren, met het plaatsen van de bananen lieten zij alsnog hun stem horen.

De bananen werden voor de rechtbank aan het Wilhelminaplein, neergelegd, opgehangen en vastgeplakt. De bananen staan symbool voor het idee dat Nederland een bananenrepubliek aan het worden is. “Het niet toestaan van deze demonstratie was de hoofdaanleiding, maar dat is niet het enige probleem natuurlijk”, vertelt Frank de Bruijn, sympathisant van de groep Virus Waanzin. Vorige week legde hij met zijn vrouw een bloemetje voor het stadhuis om aandacht te vragen voor de actiegroep.

“We willen hiermee een signaal afgeven. Nederland glijdt steeds meer af naar een bananenrepubliek”, zegt Frank. Aldus hem laat de oppositie het te makkelijk over zich heen gaan en wordt er te weinig tegenin gegaan.

Ook in Den Haag zijn er aan de rechtbank bananen geplakt om in protest te komen.

 

Rechtbank Rotterdam, al wat banaantjes uitgedeeld. Kom op mensen dat moeten er veel meer worden. @viruswaanzin pic.twitter.com/W7cxSdeOSV

— Frank de Bruijn (@FrankSupergoed) June 28, 2020
 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat