Bar De Nieuwe Lichting proost met beatboxer Maask

Stichting de Nieuwe Lichting en OPEN Rotterdam slaan de handen ineen voor Bar De Nieuwe Lichting. De komende zeven weken schuift iedere woensdag een van de ‘zeven tofste Rotterdamse bands van dit moment’ aan bij de bar van Immanuel Spoor. Hij gaat met de muzikanten in gesprek onder het genot van een speciaal voor hen gemaakte cocktail. Deze aflevering proost hij met Maask.

Joost Maaskant a.k.a Maask proost met Immanuel met de Maaskeroni Deluxe. Een blauwe cocktail met een laagje knettersuiker om de rand van het glas. ‘Dat heb je natuurlijk gedaan, omdat ik een knetterende act heb.’ zegt Maask lachend.

Zelf noemt Maask zich beatboxer en stemkunstenaar: ‘ik gebruik verschillende apparaten waarmee ik met loops mijn eigen stem opneem. Dus ik druk op een knop, maak een ritme met mijn mond en druk nog een keer op een knop zodat dat ritme blijft herhalen.’

Daarna imiteer ik een onderdeel van een drumstel bijvoorbeeld een hihat. En heb ik weer een nieuwe sound. Door dat een paar keer te doen creëer ik laagjes die uiteindelijk een beat maken.’ vertelt Maask

Immanuel is initiatiefnemer van Stichting De Nieuwe Lichting en presenteert het programma. Hij helpt Rotterdamse talentvolle muzikanten aan een podium. Bar De Nieuwe Lichting zie je vanaf 14 juli elke woensdag rond 18.15 uur bij OPEN Rotterdam.